Att läsa Bibeln

Att läsa Bibeln kan ibland kännas svårt, det finns många frågor och hinder som gör att läsningen kommer i skymundan. En plan för läsning kan då var en god hjälp. Sådana finns det flera av:

Bibelstund
är en ”app” som du kan ladda hem till din mobiltelefon. I appen, som tagits fram av organisationen ”Bibeln idag” hittar du ett ständigt växande antal läsplaner för hela Bibeln med bibeltexter och betraktelser, tillämpning och fördjupning. Du kan välja att läsa själv eller tillsammans med dina vänner. Du kan läsa mer om appen och projektet på hemsidan bibelstund.se

Bibelsällskapet
har under rubriken ”Anta utmaningen” samlat ett antal planer. Så här inleder introducerar de utmaningen:

”Att anta utmaningen är att bestämma sig för att försöka bli daglig bibelläsare. Ett sådant steg föder nya frågor: Hur mycket ska man läsa? Var ska jag börja? Låt oss hjälpa!

Vi tänker att det fungerar ungefär som med skidåkning i fjällen. Nybörjaren måste få åka på sitt sätt utifrån sina förutsättningar. Därför finns gröna pister för den som är försiktig och vill undvika höga farter. Att trilla i den gröna är inte så omskakande. Men för den erfarne åkaren finns bara röda och svarta pister som alternativ. Skidåkning kräver lite utmaningar, tänker han. Om du inte är en van bibelläsare, börja med mindre avsnitt. Lite varje dag blir ändå mycket i slutändan. Läs efter din förmåga. Har du en viss bibelvana, varför inte anta den stora utmaningen och läs Bibeln på ett år? Det är en svartpistad utmaning men inte på något sätt omöjlig. Många skulle behöva just en sådan större utmaning i sitt läsande.”

Klicka på länken så kommer du till Bibelsällskapets bibelläsningsplaner. Där kan du välja att ladda ner olika planer.