Alpha -vardagsrum för livets stora frågor

Vår Alpha-kurs är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Varje tillfälle bjuder på en ny fråga om tro och är utformad för att skapa samtal. Det är helt enkelt en öppen, informell och ärlig plats för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans.

När: Tio tisdagskvällar med start 8 mars kl 18.30 till ca 20.30. Under våren planerar vi också att ha en heldag, datum är ännu inte bestämt.

Var: Ekbackskyrkan i Vingåker, med ingång från Apoteksgatan 2.

Så här ser en kväll ut:

Kvällsmåltid

Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Därför börjar vi varje tillfälle med en enkel kvällsmåltid.

Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

Föredrag

Efter fikat blir det ett föredrag som är utformat för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, där någon talar kring livets stora frågor: Vem är Jesus, hör Gud bön och vad är egentligen meningen med livet? Ibland kanske vi ser på en film.

Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv.

Samtal

Sist kommer den förmodligen viktigaste delen av Alpha: chansen att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö.

Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.

Kursen är gratis.

Anmälan och mer information

Ekbackskyrkans föreståndare och diakon, Anki Folke, 076-884 70 64, kan svara på dina frågor om Alpha. Du kan också anmäla dig till henne eller använda formuläret här:

Anmälan till Alphakurs

*” anger obligatoriska fält