Påsk i Ekbackskyrkan

Snart kommer påskhelgen, och vi vill gärna fira den högtiden tillsammans med dig.

Under skärtorsdagen kommer Anki, att läsa en liten novell hon skrev för några år sedan om lärjungen Petrus upplevelser under påskdagarna. Det kommer att finnas tillgängligt på församlingens hemsida och på Youtube. Samma dag kommer vi även att erbjuda ”drop in”-nattvard inne i kyrksalen. Det blir en Corona-anpassad Getsemanestund som innebär att du är välkommen hit till kyrkan någon gång mellan kl 17.30 och 19.30 för att få del av gåvorna vid nattvardsbordet. Vi genomför detta på ett sätt som säkerställer att det aldrig blir fler än 8 personer samtidigt i rummet.

långfredagen arrangerar vi en påskvandring på kyrkans tomt med olika kreativa stationer och enkelt utomhusfika likt det vi hade på juldagen. Du kan komma någon gång mellan kl 11.00-13.00.

Under påskafton kan man ta del av Elin som läser en berättelse om solens dans, detta är också tillgängligt via hemsidan och Youtube.

Så kommer vi fram till påskdagens glädje, och den får vi dela med varandra genom en vandringsgudstjänst. Det blir kl 11.00-13.00. Vi utgår från kyrkan och vandrar i centrala Vingåker. Du kan ansluta till vandringen när som helst under dessa två timmar, och vi tar ansvar för att det inte blir fler än 8 personer som går iväg tillsammans vid samma tillfälle. Under promenaden gång får vi möta olika ögonvittnen till Jesu uppståndelse vid några stationer. Den sista stationen blir ett Corona-säkert nattvardsfirande i kyrksalen när vi kommer tillbaka från vandringen.

Under måndagen, annandag påsk, blir det ett litet sångprogram med Anki och Björn Folke. Programmet kommer att finnas på hemsidan, Facebook och Youtube.

Så får vi minnas och tacka för den kärlek Jesus visade oss på korset och fira att han har segrat över döden.